Crieff Cloverleaf 2026 Dag 7
15 mei 2026 - Crieff, Verenigd Koninkrijk
De laatste rit staat vandaag op het programma en het gaat deze keer richting het zuiden richting de Lowlands. Maar dan naar een gebied waar ik nog niet eerder ben geweest tussen ruwweg Glasgow, Edinburgh en Dumfries. De weersverwachting is goed, want kans op neerslag is 0%.
De eerste uren zitten vol contrasten : schitterend veen en moerasgebied en single tracks om er door heen te rijden met als hoogtepunt een haarspeldbocht midden tussen de bomen in het bos. En de wegen in South Lanarkshire met verschrikkelijk wegdek vol potholes en rotzooi in de berm. En met rotzooi bedoel ik niet alleen plastic, blikjes en flessen, maar ook huisraad, autobanden, bouwafval en blikken verf. En dat zelfs in officiële natuurgebieden, zo ontzettend jammer.
Rond het middaguur komen we aan bij een collega, waar ik vorig jaar ook al geweest was. Dus dit keer linea recta naar zijn huis over bijna 2 kilometer gravelpad en alle borden privé en camera toezicht negerend de berg op. Boven een mooi uitzicht over de herders, die met hun quads en border collies tientallen schapen aan het splitsen waren afhankelijk of ze 1 of meerdere lammetjes hadden.
Daarna ging de route verder door het dal van de rivier Clyde naar Moffat om over de A708 verder te rijden naar Selkirk. Een fantastische bochtige weg, die blijkbaar ook geliefd is bij automobilisten, wat ons kwam een hele serie Lotus sportwagens tegemoet met een meer dan gemiddelde snelheid.
Tenslotte ging het via de twee paardenkoppen (Kelpies) bij Falkirk verder terug naar het noorden en mochten we van de portier bij het Knockhill racecircuit nog kijken bij de races op het circuit en de kartbaan. Aangezien de kantine open was en de voorraad in het appartement niet bijster groot meer was in verband met de terugreis morgen besloten om er even een warme hap te nuttigen.
Waar ik spijt had dat we de vorige keer niet gestopt waren bij Kinkell Bridge deze keer dat wel gedaan om wat landschapsfoto‘s te maken.
En zo eindigen we de Cloverleaf met elke dag bijzondere landschappen en wegen. De westelijke en noordelijke route waren onze favorieten. Vanavond inpakken om morgen weer met verschrikkelijk smerige motoren richting de veerboot in Newcastle Upon Tyne te rijden.
Schoonma:17 mei 2026Ik heb genoten van je verhaal en de belevenissen met elkaar. Good Goan. Heb je al een nieuwe tocht in gedachten ??
Tom:17 mei 2026Natuurlijk. De volgende gaat richting het voormalig Oostblok. Maar dat duurt nog eventjes ...