Dolomieten dag 7

13 oktober 2025 - Almelo, Nederland

De vakantie zit er op, dus vanochtend begonnen met het laatste ontbijt in het hotel en daarna in de garage de motor aanhanger achter de auto gehangen en de motor er op vast gezet. Goed te doen, want op een busje met een aantal Duitsers is de garage helemaal leeg en zijn de Franse buspassagiers ook al vertrokken. Totdat we opeens muziek hoorden en wel heel dichtbij. Een kapel, die onderweg is naar Natz ? Nee, want in de kerk was er een dienst ter gelegenheid van het oogst- en dankfeest en na afloop was er op het marktplein een gezellig samenkomen van de kerkbezoekers met muziek van de kapel en het nodige eten en drinken. Heel even gekeken en toen even de route aangepast, zodat we het dorp daarna konden verlaten.

Op zondag geen vrachtverkeer op de Brenner autosnelweg en bij het befaamde viaduct, nu 4 rijstroken open in plaats van twee, dus dat zorgde voor een goede doorstroming. Nu was de bottle-neck de Fernpass en daar toch moeten wachten in de file, vanwege de beruchte "Block-Abfertigung". Niet zo zeer vanuit onze kant, maar vanuit het noorden (vanwege de begonnen herfstvakanties).  Want hier stond het voor Reutte al stil en aangezien ze in de tunnelpassages niet te veel verkeer willen hebben, springen de stoplichten telkens een aantal minuten op rood.

Dit keer terug gereden via de A7 en kon de Dacia Duster 4WD voor het eerst laten zien hoeveel power die heeft op de beruchte Kasseler Bergen. Toch een paar keer moeten terugschakelen, maar ik heb het gevoeld, dat hij meer kracht heeft dan de Renault Kangoo 4x4. Vanaf Sauerland, weer terug in de realiteit van het trieste weer, want we hebben alle dagen volle zon gehad en temperaturen van boven de 20 graden, maar het laatste stuk naar huis 12 graden en (mot-)regen. Maar uiteindelijk bijna 2 uur minder er over gedaan als de de heenweg en na 11.5 uur weer thuis aangekomen. En daarmee is er een einde gekomen aan het motor reisseizoen van 2025.