Berlijn Mini Weekend 2026 Dag 0
23 april 2026 - Almelo, Nederland
Dit weekend gaat verder waar het in juni 2023 is geëindigd, want met de BMW XCountry ben ik 2 keer eerder in Berlijn geweest. Dit was ter gelegenheid van de BMW Motorrad Days en de laatste keer als bonus het 100 jarig bestand van BMW. Daarbij hebben we een rondleiding gehad in de BMW fabriek in Berlijn-Spandau, die wel heel uitgebreid was, omdat onze bus niet kwam opdagen, die ons terug naar de evenemententerrein zou brengen. In het gesprek met de gids werd er een klein geheimpje verteld. In het oude bakstenen directie kantoor aan de doorgaande straat was men bezig met een verbouwing. Hier zou een hommage aan BMW Motorrad ontstaan, exclusief voor motoren. Iets wat nog niet bestaat in BMW, aangezien zowel in het museum als in BMW Welt ook auto's en voertuigen van andere merken uit het concern te vinden zijn, zoals Mini en Rolls-Royce.
En op 28 september 2023 was het zover. De deuren gingen open van BMW Motorrad Welt. Er zou van alles te zien zijn : nieuwe modellen, lezingen en presentaties van BMW gelieerde race teams. En ik was er nog nooit geweest ... Daar moest verandering in komen. En toen er een mogelijkheid was om samen met de BMW Club Berlijn-Spandau het seizoen te beginnen toegeslagen. Een hotel op loopafstand van de fabriek met garage, op vrijdag een fabrieksbezoek en zaterdag een groot feest met allerlei activiteiten. Daar kon ik geen nee tegen zeggen!
Aangezien het een tochtje met slechts één overnachting wordt, is het dit keer de beurt aan het kanon uit de vloot : de BMW K1200S HP om mij snel en veilig op en neer te vervoeren. Dat is ook tegelijk de enigste BMW in de garage, die echt daar gemaakt is. De één cilinder motoren zijn beide gemaakt bij Aprilia in Italië en daar voorzien van een BMW logo. Dat gaat het nog iets specialer maken.
De weersomstandigheden zien er redelijk goed uit, dus in stijl over de Autobahn richting het oosten en weer terug.