Bayern Met Weersverwachtingen dag 6

8 juli 2025 - Farchant, Duitsland

De laatste dag samen met 4 personen deze vakantie, want morgen gaat mijn dochter en haar vriend weer terug, vanwege de eerder genoemde trieste omstandigheden. Maar ook het weer buiten is niet bepaald fraai met langdurige regen en lage temperaturen. Resultaat is wel dat we in juli een uitzicht hebben op een besneeuwde Zugspitze en we ook geen illusies hoeven te hebben om binnen afzienbare tijd nog een rit te gaan rijden naar hoog gelegen passen, zoals de Stelvio, Gross Glockner of Timmelsjoch met de motor. Het weer maakt het ook niet moeilijk om de koffers te pakken, om die vanavond in de auto te zetten en te kiezen welke motoren er terug gaan en welke er blijft.

In de middag klaart het enigszins op en de jeugd trekt er nog even op uit richting Ettetal. De oudere generatie besluit om te gaan wandelen in de omgeving en stuit als eerste op een hele bijzondere Fiat 500, waarbij de achterwielen dicht naast elkaar in het midden zijn geplaatst. Een deskundige voorbijganger legde uit dat dit een yuppie auto is voor 16 jarigen met veel geld, om zo met een brommer rijbewijs auto te kunnen rijden, waarbij vanwege de stabiliteit de snelheid is begrensd.

Volgende stop aan de andere kant van het centrum van Farchant is de Lourdes grot. Een kleine replica van de plek waar ik een paar jaar geleden ben geweest tijdens de Camino motorreis over de fietsroute richting Santiago de Compostola. Mooi gemaakt en goed onderhouden en nog niet zo heel oud, want de vorige uitvoering is door brand van de kaarsen en versieringen verwoest. Daarna weer terug gelopen richting dorp en terwijl mijn vrouw via de rivier terug is gelopen naar het appartement besloot ik nog even de omgeving verder te verkennen met het openbaar vervoer.

Want met de Gästekarte kun je daar gratis gebruik van maken en dat had ik nog niet gedaan. Dus snel buslijn 5 naar Garmisch-Partenkirchen Hbf. genomen vanaf halte Maibaum en een toeristische route naar het station gereden. Zo bij de Wank kabelbaan een grote camper standplaats ontdekt en dit keer niet door het centrum van Garmisch gereden, maar langs de historische Ludwigstrasse en de vele kerken in Partenkirchen. Kortom een route, die je met de motor in 5 minuten zou doen, resulteerde nu in een toerrit van 20 minuten ...

Bij het eindpunt nog even gekeken bij de Zugspitzebahn, maar de webcam liet een grote grijs scherm zien, dus voorlopig wordt een rit met trein of kabelbaan niets. En weer terug met de trein naar Farchant. Ditmaal was die lang niet zo vol, nu de BMW Motorrad Days zijn afgelopen.

In de avond lichte paniek, als de autosleutels in de kofferbak liggen en de auto op slot gaat. Daar gaat het plan van een vroege terug reis, of toch niet ? Eerst maar eens de ANWB Alarmcentrale gebeld, maar die kon niets voor ons doen, want de eigenaar behoorde niet tot het reisgezelschap. Wel nummer gekregen van de Duitse wegenwacht ADAC, maar dat was een verkeerd nummer. Uiteindelijk het juiste nummer gevonden, maar die verwezen weer door naar de ANWB Alarmcentrale in München. Toen de alarmcentrale van de reisverzekering maar gebeld, maar die konden ook niet helpen met auto pechhulp, want we belden naar sluitingstijd van kantoor. Uiteindelijk een sleepdienst aan de lijn gekregen in het naburige Oberau, die wel een poging wilde doen om in de Range Rover in te breken om 22.00 uur 's avonds. En zowaar met veel assistentie gelukt. Moesten alleen wel direct betalen, waarbij zijn draadloos betaalsysteem niet meer werkte. Dus de laatste Euro's uit de beurs bij elkaar geschraapt om de onkosten te vergoeden. Als dankjewel nog een ANWB pet, die ik gekregen had op het TT-circuit bij de MotoGP geschonken als herinnering.