Crieff Cloverleaf 2026 Dag 3

11 mei 2026 - Crieff, Verenigd Koninkrijk

Gisteravond de 4 routes en de weersvoorspellingen eens naast elkaar gelegd en daaruit de conclusie getrokken dat we met de North loop beginnen. Dus na het ontbijt de motoren op de oprit gekeerd en richting het beginpunt bij het Crieff bezoekerscentrum gereden en officieel begonnen aan de Cloverleaf.
Eerste doel was een chocolaterie en al gauw tot de conclusie gekomen dat de routes in 2 Garmin navigatie systemen en de Calimoto op de telefoon alle drie totaal iets anders in gedachten hadden. Gevolg was ook dat we de route inmiddels achterstevoren aan het rijden waren. Even crisis overleg en besloten de Calimoto navigatie te gaan volgen.

Eerste doel was de Old Military Road A93, die ik vorig jaar ook al gereden had retour komend van de Shetland eilanden. Maar deze keer tegengestelde richting naar het Glenshee Ski Centre. Met 6 graden niet heel warm, dus binnen even opgewarmd met een warme hap. En zo kon de Cairnwell Pass en de Devil’s Elbow voor de 2e keer worden afgevinkt en door tegengestelde richting een nieuwe blik op de omgeving.

Het volgende traject langs Braemar en Balmoral Castle kwam ook bekend voor en besloten om nu toch maar even te gaan kijken bij de ingang van het lievelingskasteel van de Queenmother.

De route ging verder over de A939 en volgde de borden van de Snow Roads scenic route door het Cairngorms National Park. En niet veel later kon de Lecht Pass succesvol worden afgerond en daarmee de 2 hoogste passen van het Verenigd Koninkrijk op 1 dag gedaan. En passant ook nog even de Drumochter Pass gereden. Onderweg genoten van fantastische uitzichten op de besneeuwde bergen en eindeloze bossen.

Het laatste hoogtepunt was de A924 door het veengebied van Schiehallion. Nog een koffie stop zou leuk zijn geweest, maar op maandag zaten veel accommodaties dicht. En zo eindigt de dag na 380 kilometers om 18.00 uur weer in Crieff.

Conclusie na dag 1: we gaan de Calimoto gebruiken, we hebben weinig last gehad van campers en caravans (ook door de breedte begrenzing van 1.90 meter op een lang traject en verbodsborden), alles wat een motorrijder leuk vindt kunnen afvinken (veel (haarspeld-)bochten, verschillende hellingen van 20%, weinig rechte stukken en verkeer en automobilisten die je op single tracks gewillig laten passeren).
Kortom koud maar een geslaagde dag.

1. Jacqueline:
    13 mei 2026
    Oh, dat klinkt toch allemaal wel weer spannend. En mooie natuur!! Ook knap dat Manouk, met toch weinig ervaring, deze soms toch heftige routes, dapper meerijdt!!! Liefs en maak er nog wat van...
  2. Schoonma:
    14 mei 2026
    Heel fijn om te lezen. Mijn excuses voor mijn reactie op je verslag van de eerste dag .
    Ik heb je eerste verslag een paar dagen later pas gelezen. Fout van mij.Sorry.